27
Februari
2023
|
11:10
Europe/Amsterdam

Nya E-Klass ger helt ny upplevelse

Sammanfattning

Idag släpper Mercedes-Benz de första bilderna på interiören i nya versionen av märkets bästsäljare – E-Klass. Stort fokus har lagts på att skapa personliga upplevelser för både förare och passagerare och på att bilen själv ska kunna förutse vilka inställningar den ska göra.

Mercedes-Benz E-Klass

Mycket handlar om upplevelser och underhållning när interiören i nya E-Klass visas för första gången. Den nya digitala arkitekturen är nu mer mjuk- än hårdvarudriven vilket gör det möjligt att skapa betydligt fler möjligheter till individanpassning.

En ny kraftfull omborddator styr numera både skärmar och infotainmentsystemet MBUX och bilens egen uppkoppling sker via 5G.

Bilen kan fås med en ny skärm vid namn MBUX Superscreen som täcker mitten och passagerarsidan av bilens instrumentering. Passagerarens skärm kan styras individuellt och man kan till exempel se på film eller spela spel utan att föraren störs. Panelbelysningen är uppdaterad och kan nu även styras av musiken.

Det går också att installera tredjeparts appar direkt i bilen och redan från början kommer TikTok, Zoom, Webex, Angry Birds och webbläsaren Vivaldi att finnas tillgängliga. Via underhållningsportalen ZYNC kommer det också vara möjligt att få tillgång till många olika extratjänster.

En intressant funktion för alla som stannat för att ha videomöte i bilen, är att bilen kan fås med en inbyggd webkamera som gör att du inte behöver ha ditt möte genom mobilen.

Rutiner

Mercedes-Benz arbetar med Artificiell Intelligens (AI) för att få bilarna att snabbare lära sig vilka av bilens olika komfortsystem som används – och när. Målet är att upparbeta det man kallar ”rutiner” så att bilen vet att om du är på en viss sträcka, en viss tid så vill du ha en viss inställning på panelbelysningen och en viss musik. 
Redan på nya E-Klass kommer detta att gå att ställa in själv så att föraren kan länka olika inställningar. Till exempel ”Sätt på sätesvärmen och ställ in orange panelbelysning om det är under 10 grader utomhus”.

Anti-åksjuka

Energizing-comfort är ett system som kombinerar ljud, massage och belysning för att hjälpa föraren att uppnå olika sinnesstämningar. Nytt på nya E-Klass är en funktion i systemet som hjälper de som har lätt att bli åksjuka att lindra sina symptom.

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz personbilar och transportbilar i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö där vi har en gemensam svensk-dansk organisation för de två marknaderna. Sammanlagt är vi cirka 250 medarbetare som arbetar med en rad varierande uppgifter inom bland annat försäljning, marknadsföring, teknik och service. Vårt systerbolag Mercedes-Benz Finans Sverige AB erbjuder bilfinansiering och andra fordonsrelaterade servicetjänster. Den svenska verksamheten ingår i den globala koncernen Mercedes-Benz Group AG. Bolagets grundare Gottlieb Daimler och Carl Benz skrev historia när man uppfann den första bilen år 1886. Daimler är en av de största producenterna i världen av premiumbilar och världens största tillverkare av kommersiella fordon.