02
September
2022
|
11:21
Europe/Amsterdam

Marco Polo-modul gör Mercedes nya T-Klass till campingbil

Sammanfattning

Nu kommer Mercedes-Benz med en ny instegsnivå till sin Marco Polo-familj av campingbilar. En helt ny urtagbar Marco Polo-modul gör att nya T-Klass enkelt kan göras om till en husbil i den allra mest kompakta klassen.

Så kallade micro-campers blir alltmer populära och i synnerhet bilar som kan växla uppgift mellan att vara vardagsbil och husbil. Med en ny Marco Polo-modul går det snabbt att göra om Mercedes-Benz nya kompakta T-Klass till campingbil med plats för två att sova, äta och laga mat.

En säng på 2 x 1,5 m med extra tjock madrass förvaras hopvikt i bilens bagageutrymme under körning. När det är dags att sova viks den framåt över baksätena som då fälls framåt.

Här finns även mörkläggning för alla fönster och praktiska fickor för småsaker som fästs innanför de bakersta sidorutorna.

Längst bak kan man få en köksmodul som nås när bakluckan är uppfälld. Köket är byggt av utdragbara lådor med diskho med 12-liters vattentank, gasolkök och ett kylskåp på 15 liter. Dessutom lådor för bestick, mat och annat. 
Här finns också ett bord med två stolar. Bordet kan dels användas utomhus men kan också monteras i baksätet så att det går att äta eller jobba under tak.

Två personer kan montera eller ta ur hela campingmodulen på några minuter. Marco Polo-modulen kommer att ha säljstart i slutet av året.

T-Klass_Marco_Polo00008

 

Nya T-Klass

T-Klass, som lanseras i Sverige i slutet av september, är Mercedes-Benz helt nya bil för människor som vill ha rejäla utrymmen i en kompakt bil. Trots att den bara är 4,5 meter lång och 1,86 m bred så kan den lasta nästan 2,4 kubikmeter eller upp till fem personer.

Liksom Mercedes-Benz andra modeller är T-Klass full med säkerhetssystem och uppkopplade funktioner. Bland annat autobroms som tar hänsyn till korsande trafik, aktiv kurshållningsassistent och farthållare som är kopplad till hastighetsbegränsningar. Den har också det röststyrda infotainmentsystemet MBUX.

Priserna börjar på 299.000 kronor.

Läs mer om T-Klass här
 

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz personbilar och transportbilar i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö där vi har en gemensam svensk-dansk organisation för de två marknaderna. Sammanlagt är vi cirka 250 medarbetare som arbetar med en rad varierande uppgifter inom bland annat försäljning, marknadsföring, teknik och service. Vårt systerbolag Mercedes-Benz Finans Sverige AB erbjuder bilfinansiering och andra fordonsrelaterade servicetjänster. Den svenska verksamheten ingår i den globala koncernen Mercedes-Benz Group AG. Bolagets grundare Gottlieb Daimler och Carl Benz skrev historia när man uppfann den första bilen år 1886. Daimler är en av de största producenterna i världen av premiumbilar och världens största tillverkare av kommersiella fordon.