10
Februari
2023
|
12:50
Europe/Amsterdam

Första laddhybriden från Mercedes-Maybach

Sammanfattning

Nu har den första elektrifierade modellen från Mercedes-Maybach visats. Med Mercedes-Maybach S 580 e blir företagets lyxigaste modell ännu tystare och ännu bekvämare. Räckvidden på ren el är ca 10 mil och den totala systemeffekten är ca 510 hk.

Mercedes-Maybach är varumärket för Mercedes-Benz allra lyxigaste modeller och S-Klass med dessa bokstäver på bakluckan är utan tvekan en av de allra finaste bilar som existerar.

Med S 580 e lanseras för första gången Mercedes-Maybach som laddhybrid. En bil som i el-läge gör den redan från början extremt tysta interiören ännu tystare. Detta är en bil som ljud- och avgaslöst glider fram till ambassader och hotell.

Vid ren eldrift är räckvidden ca 10 mil och den kombinerade bränsleförbrukningen är på ca 0,1 liter per mil*. Elmotorn är på 150 hk (110 kW) och förbränningsmotorn är en rak 6:a på 3 liter och 367 hk (270 kW). Tillsammans ger de en effekt på 510 hk och ett maximalt vridmoment på 750 Nm. 0–100 kan göras på 5,1 sekunder om det är bråttom och toppfarten är 250 km/tim. Laddning med AC kan göras med 11 kW och det går att få bilen med 60 kW DC-laddning, vilket betyder full laddning på ca 30 minuter.

– Med vår första laddhybrid kombinerar vi Maybachs lyx med möjligheten att köra elektriskt, säger Daniel Lescow som är chef för Mercedes-Maybach.

– Redan senare i år kommer vi att presentera vår första helt elektriska modell.
 

* (preliminära värden, kombinerad bränsleförbrukning, viktad: 0,8-1,0 l/100 km, CO2 utsläpp 18-23 g/km, elförbrukning: 22,9-25,0 kWh/100 km)

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz personbilar och transportbilar i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö där vi har en gemensam svensk-dansk organisation för de två marknaderna. Sammanlagt är vi cirka 250 medarbetare som arbetar med en rad varierande uppgifter inom bland annat försäljning, marknadsföring, teknik och service. Vårt systerbolag Mercedes-Benz Finans Sverige AB erbjuder bilfinansiering och andra fordonsrelaterade servicetjänster. Den svenska verksamheten ingår i den globala koncernen Mercedes-Benz Group AG. Bolagets grundare Gottlieb Daimler och Carl Benz skrev historia när man uppfann den första bilen år 1886. Daimler är en av de största producenterna i världen av premiumbilar och världens största tillverkare av kommersiella fordon.