18
April
2023
|
09:56
Europe/Amsterdam

Första elbilen från Mercedes-Maybach visad

Med Mercedes-Maybach EQS 680 SUV är det dags för det tyska lyxvarumärket att visa sin allra första elbil. Bilen är baserad på EQS SUV från Mercedes-EQ och kombineras här med den ytterst exklusiva lyx som är Mercedes-Maybachs signum.

Det syns på långt håll att det inte är en ”vanlig” EQS SUV som möter en när man ställs inför Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. Fronten har en distinkt Maybach-karaktär och många av köparna lär välja den för märket så utmärkande tvåtonslacken med handmålad pinstripe mellan de lackerade fälten.

Den stora skillnaden märks dock på insidan och då i synnerhet i baksätet – där bilen ägare lär vistas mest. 
I standardutförande fås detta med Executive-säten med ventilation, massage och värme för nacke och axlar. Dessutom separat massage för vaderna i fotstöden…

Om passageraren i det högra baksätet lutar stolen till viloläge skjuts höger framsäte framåt för att ge extra plats åt benen.

Väljer man tillvalet First Class Rear delas baksätet av en mittkonsol som går hela vägen från instrumentbrädan till det bakre ryggstödet. Här kan man få mugghållare med kyla och värme liksom kyld förvaring för till exempel champagne och specialdesignade, försilvrade champagneglas.

Hela kupén är gjord för att skapa allra yppersta känsla av total komfort. Luften filtreras i flera steg och det går att avläsa kvaliteten på luften både inne i kupén och utomhus. AIR BALANCE är standard och kan förse kupén med ett antal olika dofter för att förstärka olika sinnesstämningar.

Bilen är designad för att minimalt med ljud från vägbana, vind och drivlina ska märkas. Däremot har den Burmester® 4D Surround System med 15 högtalare och så kallade exciters som gör att musiken känns fysiskt i sätena.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV har permanent 4-hjulsdrift och en effekt på 650 hk/484 kW och ett max vridmoment på 950 Nm. 0-100 går på 4,4 sekunder.
 

Räckvidden är upp till ca 60 mil och laddning med DC kan ske med upp till 200 kW. Det gör att bara 15 minuters laddning ger ca 22 mils extra räckvidd.
 

Säljstart är planerat till sommaren och de första leveranserna sker under hösten.